- ВРАТИ - МЕБЕЛИ - КУХНИ - СТЪПАЛА И ПАРАПЕТИ -
ÑÅÂÀÐ
Кухни
 Нашият опит показва, че една кухня се използва приблизително 20 години, следователно си струва да се обмислят добре желанията и изискванията при закупуване на нова. Кухнята е помещение, в което се задържаме дълго време и това трябва да ни доставя удоволствие всеки ден.  Обособете кухненските зони, които са Ви необходими, с Вашия индивидуален DYNAMIC SPACE - план Колко полезно пространство Ви е необходимо? Всяко добро проектиране на кухня започва с планирането на отделните кухненски работни зони. Петте DYNAMIC SPACE - кухненски зони са: „Запаси", „Съхранение”, „Миене”, „Подготовка”, „Готвене/Печене”. Те трябва да се проектират в съответствие с Вашите индивидуални потребности и ход на работа в кухнята. С правилнното им разположение, изминаваните пътища се скъсяват, а извършваните процеси чувствително се облекчават. Зона запасяване В тази кухненска зона се съхраняват типични продукти като консерви, ориз и макарони, но също така и замразени храни. Зона съхранение На това място в кухнята подреждаме прибори, чаши, съдове и др. Миене В тази зона. до чешмата и миялната машина, са и почистващите препарати и средства, както и кофата за отпадъци. Зона подготовка  Зона за подготовка Тази зона е основна в кухнята. Повечето дейности по подготовката и приготвянето на храната се извършват тук. Работните прибори, дъски за рязане, ножове, но също така подправки и много други, са в непосредствена близост до работната повърхност, където са най-лесно достъпни. Готвене/Печене Тази кухненска зона е мястото, където би трябвало да се намират печки, котлони, микровълнова фурна, абсорбатор. тави, тенджери и тигани.
Пространствени особености Това са много важни сведения, които дефинират началните условия за проектирането на бъдещата Ви кухня.  Изходи за ток, вода и т.н.  Размери и височина на прозорците  Алтернативни складови помещения в жилището  Позиция на масата  Размери на кухнята (дължина, ширина, височина на помещението) За това е желателно, още при първия разговор за евентуална покупка, да разполагате с възможно най- детайлен чертеж на помещението. За да сте добре подготвени за проектирането на Вашата кухня-мечта, проектантът трябва да е осведомен за:  Големината на домакинството Ви  Вашите навици на живот, начин на готвене, особеностите Ви на хранене.  Начина на пазаруване  Функцията на кухнята (център на комуникацията във Вашия дом, или чисто работно помещение) Редом с тази обща информация, важна роля изпълняват и следните сведения:  Размери на тялото(за да се проектира Вашата кухня с оптимална работна височина)  Предимно използвана за работа ръка - лява, или дясна (важно за правилното подреждане на зоните) ■ Неща, чието място е в кухнята  Да се избягват вратите в долния ред шкафове Вратите в долен ред шкафове са изключително неергономични: Трябва мъчително да търсите, защото нямате поглед върху съдържанието на шкафа. Трябва да се навеждате или с усложнения да изпразвате съдържанието на шкафа, за да достигнете до по-далечно складирани стоки. От своя страна чекмеджетата и изтеглящите се механизми осигуряват отлична видимост.
Íàçàä ÍÀ×ÀËÎ ÇÀ ÔÈÐÌÀÒÀ ÌÀÃÀÇÈÍ ÏÐÎÈÇÂÎÄÑÒÂÎ ÏÐÎÅÊÒÈÐÀÍÅ ËÀÊÎÂÅ È ËÀÒÅÊÑÈ ÑÒÐÎÈÒÅËÑÒÂÎ ÊÎÍÒÀÊÒÈ